+45 60 13 13 03 support@netraket.dk

Mange synes, at det er super fedt med videoer, der afspiller på hjemmesiden. Det give folk et mere personligt indtryk, hvis du har noget video – særligt hvis du indgår i den.

YouTube er en utrolig populær platform til at uploade video content og dele det på alverdens andre platforme inklusiv WordPress, men er den bedste løsning, når du skal have video på din hjemmeside?

Der er flere måder at lægge videoer op på sin hjemmeside, og vi håber, at denne guide kan vise dig, hvornår det er smartest at bruge YouTube, og hvornår det er smartest at gøre noget andet.

Skal siden overhovedet have video?

Først og fremmest skal du overveje, hvorvidt det kan betale sig for dig at have en video. Det kan være en rigtig god idé med video på sin hjemmeside, hvis man gerne vil gøre siden mere personlig. Videoen kan f.eks. vise, at du har talegaverne i orden og ikke er nervøs foran en forsamling eller et kamera. Videoen kan også vise, hvordan din service foregår eller fremvise dine produkter. Men der kan også være ulemper ved at have videoer, især hvis din video er dårligt lavet, har lav kvalitet eller dårligt indhold. Du skal generelt sørge for at have produktionskvaliteten i orden – ellers kan du ligeså godt lade være.

Hvad skal min video indeholde?

Videoen skal gerne vise, at du udfører dit hverv. Hvis du er frisør, så kan du ordne nogens hår, eller hvis du har en fysioterapeut-klinik, kan du vise, hvordan du hjælper en patient med nogle nye øvelser. Hvis du er tømrer, kan videoen vise, at du lægger et tag, mens du som konsulent kan stå i selskab med andre og skrive på et whiteboard. Der er altid en måde at vise, hvad man er god til, og det giver en dimension på video, som kan være svær at fange i et billede. Men pas på med at falde i fælden omkring udstyr. Der er ikke rigtigt nogen, der er interesseret i at se dit skilt med dit logo, din firmabil eller dine firmalokaler. Eneste undtagelse er, hvis det er noget dine kunder kan anvende – som hvis du er skiltemager, udlejer biler eller kontorlokaler.

Skal jeg lægge videoerne til min hjemmeside på YouTube?

Hvis du har en content strategi på sociale medier, som indebærer, at YouTube er det primære sociale medie, som skal drive trafik til din hjemmeside, og du i øvrigt ønsker at hjemmesidens besøgende skal tage en tur ind på YouTube og se på mere af dit content, så kan det være en rigtig god idé at bruge YouTube videoer direkte på din hjemmeside.

Hvis du samler på views eller lægger videoer på YouTube for, at de kan afspilles direkte fra andre SoMe platforme såsom LinkedIn eller Facebook, så kan der være et argument for det. Men det argument falder lidt til jorden, når dem, der ser videoen, så klikker sig videre til YouTube frem for din hjemmeside. 

For de fleste er det en rigtig dårlig ide at anvende YouTube til videoer på hjemmesiden.

Et helt paradoksalt problem består i, at Google faktisk vurderer sider, som har YouTube videoer på sig, DÅRLIGERE.

Jeps – Google indekserer din side dårligere, når du anvender deres egen videoplatform på den.

Google stiller testværktøjet Lighthouse til rådighed for at give dig et billede af, hvorvidt de mener, at din side har god SEO – altså om den er værd at præsentere for deres brugere.
Hvis du kører Lighthouse på en side med YouTube videoer, kan du se, at siden bliver vurderet som værende utrolig langsom, fordi det store script, som afvikler videoerne, skal loades fra Googles servere – og det går altså ikke super hurtigt.

Det kan du godt lave om på ved at indsætte et billede i stedet for videoen, og så bare udskifte det billede med en video, når man trykker på det.

Men der er stadig et problem med denne løsning. Når videoen slutter, så går YouTube i gang med at reklamere for relaterede videoer – potentielle konkurrenter – lige midt på din hjemmeside.

En gang kunne man bare tilføje ?rel=0 til sin URL, og så vidste YouTube, at de skulle lade være med at vise relaterede videoer, men det stoppede de med at understøtte i 2018.

Så hvis du skal have video afspilning fra YouTube uden reklamer for relaterede videoer og uden at gøre siden langsommere, så skal du anvende et tredjepartsbibliotekt.

Vi håber, du kan fornemme, at vi allerede har rodet os ud i en masse helt unødvendige problemer, som bare gør det rigtig upraktisk at vælge YouTube til video-hosting.

Hvor skal jeg så placere mine videoer? Vimeo?

Det er faktisk meget simpelt. Hverken YouTube, Vimeo eller nogen andre streaming services er rigtig gode til din personlige video.

Det bedste sted at lægge din video til din hjemmeside, er faktisk på din hjemmeside.

Nøjagtig ligesom du uploader dine egne billeder til din egen hjemmeside, bør du også uploade din egen video til din egen hjemmeside. Det giver dig fuld kontrol over, hvad der skal loades, hvor hurtigt det skal laves, og hvilke formater de skal laves i. Så du kan lave en højopløst video til de hurtige forbindelser og de store skærme og en meget mindre video i lav opløsning til de mobile enheder, som tilgår din hjemmeside. 

Meget af denne fleksibilitet mister du, hvis du lægger den ud til tredjeparter, og du risikerer desuden, at de langsomme scripts ødelægger brugeroplevelsen. Der er altså ingen grund til at anvende andre platforme.

Du skal bare anvende en video, nøjagtig ligesom du vil anvende dine billeder og lægge dem direkte på din hjemmeside. 

Hvad gør vi hos NetRaket?

NetRaket hjælper vores kunder med både at producere videoer og lægge dem op på deres hjemmesider. Vi anvender selvfølgelig YouTube, hvis det er en del af jeres marketingsstrategi. Det kan som tidligere beskrevet være for at høste flere views eller for at sende folk videre til jeres YouTube kanal eller andre årsager. Vi er her for at hjælpe dig, uanset hvilken løsning du vælger – selv når det bliver en mere besværlig løsning. Kontakt os og lad os komme igang.