+45 60 13 13 03 support@netraket.dk

Din hjemmeside er din digitale identitet, og de billeder, du bruger, spiller en vigtig rolle ift. at skabe et godt førstehåndsindtryk. Derfor er det vigtigt, at du vælger dine billeder ud fra, hvorvidt de passer til din sides farvetema og design, så du ser professionel ud.
Det er vigtigt, at du vælger billeder, der kan skabe en visuel sammenhæng og tydeliggøre din virksomheds unikke identitet. Læs og få de gode råd til, hvad du selv kan gøre for at give din hjemmeside en flot makeover. 

Gentænk dit design

Du kan gentænke dit design i farver og strukturer. At skifte farver på hele siden kan virke uoverskuelig, men det er det hele værd, når din side får et mere sammenhængende og professionelt udtryk. Farver kan vække følelser og skabe stemninger, og så forbinder de forskellige elementer på din hjemmeside og skaber en visuel sammenhæng. Teksturer i billeder og grafik skaber dybde og kan vække interesse, fordi man som læser på den anden side af skærmen får en følelse af, at elementer “popper ud” af siden.

Farvetema

Et godt sted at starte er at vælge et farvetema til din hjemmeside og derefter tage billeder, der passer til dette tema. Du kan bruge farverne fra dit logo, eller du kan vælge farver, der afspejler din virksomheds værdier eller branding. Brug værktøjer som Canva’s farvepalette til at udvælge farver, der passer sammen når du har valgt din primære farve og skal bruge flere.

Vælg nogle farver, du godt kan lide, og brug dem på din hjemmeside og alle dine markedsføringsmaterialer, så der skabes synergi. På den måde står dit brand skarpere.

Fotografering

En simpel måde at tilføje farve til dine billeder er ved at bruge tøj eller rekvisitter i din primære farve sammen med sort og hvid. Du kan også anvende farvet lys eller farvede filtre, men sørg for, at billederne på din side har et ensartet lys – ellers kommer det til at se forkert ud.

Husk at fotografere i godt lys og undgå at tage billeder i modlys eller i for mørke omgivelser. Det kan også godt betale sig at bruge et rigtigt kamera, hvis du har adgang til det. Mobiltelefoner er blevet utrolig gode, men de er stadig ikke så gode som professionelle kameraer.

Teksturer

Skab dybde og variation fra den ensfarvede baggrund ved at bruge en tekstur, der passer til dit brand eller tema. Er du f.eks. murer, kan du tilføje mursten i en sektion, og hvis du er tømrer, kan du lave en sektion med en baggrund, der viser en træoverflade. Sørg dog for at holde disse teksturer subtile og undgå at bryde dit farvetema, når du gør det.

Værktøjer til redigering

Trænger dine billeder til at blive optimeret, kan du bruge gratis online billedredigeringsværktøjer som GIMP eller Canva.

Af gode grunde er disse gratis; det er naturligvis begrænset, hvad du kan med disse programmer. Canva kan fås som betalende løsning, der giver dig adgang til en lang række flere billeder, du kan bruge til din markedsføring. 

Af andre billederedigeringsværktøjer kan vi anbefale Pixelmator, der er en engangsbetalingsløsning. Ulempen ved pixelmator er, at hvis du har en Dell-computer, en Lenovo eller andet, så kan du ikke gøre brug af programmet, da den kun virker på Apple-produkter. Derudover kan vi anbefale Photoshop, der er en abonnementsløsning.

Professionel hjælp

Selvom det kan være fristende at tage billederne til din hjemmeside selv, er det ofte en god idé at lade en professionel tage billederne. En professionel har et helt andet udgangspunkt for at tage samt redigere dine billeder. Der kan være en del tid at vinde ved at få hjælp udefra. Men husk at billeder til en hjemmeside ikke er helt det samme som et flot billede til en ramme hjemme i stuen, så fortæl fotografen, hvad du har brug for – vis dem et lignende billede, eller brug en fotograf som specialiserer sig i hjemmeside fotos – sådan som vi eksempelvis gør.

Hvad gør NetRaket?

Hos NetRaket har vi erfaring med at tage billeder, der passer til dit brand og tema.
Vi sikrer, at billederne er i overensstemmelse med dit brands visuelle identitet og passer til sidens farvetema og design, så din side virker naturlig og professionel. Vi tager højde for de tekniske krav til billeder på en hjemmeside og sikrer, at de er i den rette størrelse og format.

Vi har professionelle redigeringsværktøjer til at lave nogle flotte billeder, så denne del kan vi også snildt klare for dig. Så kan du bruge tid på din forretning i stedet for at lære nye værktøjer at kende.

Tag endelig fat i os.

Vi står klar til at hjælpe dig, så du kan få den hjemmeside, du drømmer om, der forbedrer dit brands tilstedeværelse online og tiltrækker flere besøgende til din hjemmeside.