+45 60 13 13 03 support@netraket.dk

At bruge andres billeder på din hjemmeside kan være en nem måde at finde ud af, hvad der passer ind og ser godt ud. Men det kan også føre til faldgruber, der kan skade dit brand og endda resultere i juridiske problemer.

Læs videre for at finde ud af, hvordan du kan bruge andres billeder på en smart måde, men også hvorfor det er vigtigt at udskifte dem med dine egne billeder.

Design Inspiration

Det kan være en fin idé at bruge billeder fra alverdens steder på nettet, når du designer din hjemmeside, men du må endelig ikke udgive siden med disse billeder på. Brug dem som en måde at finde ud af, hvad der fungerer og ikke fungerer, imens du sidder med designet, uden at bruge for meget tid på at tage de helt rigtige billeder. Men inden siden gøres offentligt tilgængelig, skal du altså sikre dig, at de anvendte billeder er lovlige at bruge. Derudover kan der være en fordel i, at billederne er personlige og viser dig selv, din virksomhed, eller det arbejde, du udfører.

Copyright

Dét, at et billede ligger frit tilgængeligt på internettet, betyder desværre ikke, at du må bruge det på din hjemmeside eller i markedføringsmaterialer. Men som med alt andet er der undtagelser. Der findes sider på nettet, hvor du kan hente billeder, som du gerne må bruge på din egen hjemmeside, enten mod betaling, såsom Shutterstock & iStockPhoto eller helt gratis, såsom Pixabay & Unsplash. Her skal du dog stadig kreditere fotografen eller servicen ifølge de instruktioner, du får, når du henter billedet.

Men selv hvis du får taget dine billeder hos en fotograf, så ejer du ikke nødvendigvis billederne. Det er nemlig den udførende part, fotografen, der har rettighederne til værket. Også selv om du er motivet. Her er der dog også undtagelser. Hvis en fotograf er betalt for at udføre værket som “work for hire”, så har du ejerskabet – ikke fotografen. Når vi hos NetRaket tager billeder til hjemmesider, så overdrager vi også det fulde ejerskab til kunderne, så de kan bruge billederne, hvor og hvordan de vil.

Personlighed

Anvendelse af andres billeder kan betyde, at du får en upersonlig hjemmeside. Selvom du finder et billede, der passer perfekt til dit design, kan det være, at det ikke passer til dit brands visuelle identitet. Billedet kommunikerer højst sandsynligt heller ikke din unikke værdi.
Det kan resultere i en hjemmeside, der ikke skiller sig ud og ikke efterlader et mindeværdigt indtryk hos dine besøgende, som gerne skal have lyst til at klikke ind på din side igen.

Selvom anvendelse af andres billeder kan være fristende, er det vigtigt at udskifte dem med dine egne billeder. Det vil give din hjemmeside et personlig touch, og det vil også sikre, at du ikke overtræder copyright-lovgivningen.

Hvad gør NetRaket?

Hos NetRaket tager vi billeder til vores kunders hjemmesider. Når der skal laves nye hjemmesider er en fotosession, hvis ønsket, en del af vores Workshop, enten på vores kontor, eller hvor du udfører dit arbejder dit arbejde.

Som del af vores Serviceplan er der inkluderet en mængde timer til hjælp med hjemmesiden. Flere af vores kunder vælger at bruge disse timer på at få taget nye billeder og eksempelvis få opdateret billederne på hjemmesiden en gang om året.

Vi har ekspertisen, udstyret og omgivelserne til at tage billeder, som ikke kun er af høj og professionel kvalitet, men som også har passende omgivelser og et visuelt udtryk, der matcher din hjemmesides design. Billederne tilhører kunderne og bliver frit udleveret til brug på sociale medier og til markedsføringsmateriale. Vi redigerer selvfølgelig også billederne, så de får det helt rigtige udtryk. Det kan du læse mere om her.