+45 60 13 13 03 support@netraket.dk

Du har måske oplevet at sidde med bankende hjerte, idet du opdagede, at noget på din hjemmeside så helt forkert ud? Man kan blive helt grebet af panik.

Ændringerne på din hjemmeside kan være sket af mange forskellige årsager, men det vigtigste er, at du skynder dig at handle for at undgå yderligere skader på din hjemmeside.

I denne blogpost vil vi give dig nogle tips og tricks til, hvordan du hurtigt kan handle, når din hjemmeside ser helt forkert ud.

Hvorfor ser min hjemmeside mærkelig ud?

Når din hjemmeside ser forkert ud, kan være noget så simpelt som en midlertidig fejl. Det kan også være noget mere alvorligt, som et hacker-angreb eller en virus. Det er vigtigt at handle hurtigt og effektivt for at minimere skaderne og få din hjemmeside op at køre igen så hurtigt som muligt.

Gennemtving genindlæsning af siden

Lad os starte med at slå koldt vand i blodet. Pust ud.

Når en side bliver opdateret, kan den nogle gange se forkert ud, fordi din computer forsøger at huske, hvordan siden skulle se ud, frem for at spørge serveren igen.

Du kan tvangsgenindlæse siden ved at trykke på Ctrl + F5 (Windows) eller Command + Shift + R (Mac). Det kan nogle gange løse midlertidige fejl, der forårsager, at din side ser forkert ud.

Hvis dette løser problemet, kan du forvente, at nye besøgende også får en side, som ser korrekt ud, og at fejlen kun vil opstå hos andre, der har besøgt siden inden for det seneste døgn. Du kan undgå problemet ved at lave en såkaldt “cache”, som du så kan tømme efter ændringer og dermed bede browserne om at hente nye versioner af filerne.

Det kan eksempelvis gøres med WP Rocket, som er en del af NetRakets Serviceplaner.

Undersøg, om noget er ændret

Hvis det ikke var nok at genindlæse siden, så skal vi se på, hvad der har ændret sig.

Du kan kigge i din versionshistorik eller overveje, om et tema eller plugin er blevet opdateret. Hvis et opdateret plugin har forårsaget fejlen, kan du enten afinstallere det eller se om en ny version allerede ligger klar. Når de, der laver plugins, kommer til at lave denne type fejl, så skynder de sig som regel at rette dem og sende en ny opdatering ud.

Hvis du har skrevet noget kode i dit tema for at ændre udseendet, så går dette tabt, når temaet opdateres, og det kan også forårsage problemer.
Derfor bør kode kun ændres i Child-temaer.

Har nogen lavet en træls fejl?

Måske er der simpelthen bare nogen, der har lavet en fejl.
I har udarbejdet noget content, og da I endelig var færdige med det, så det ikke helt ud, som I forventede. Fortvivl ikke – I kan altid hive fat i en professionel, som enten kan guide dig gennem en løsning eller helt løse det for dig.
Hos NetRaket er vi vant til at samarbejde med vores kunder, så dem der selv ønsker at arbejde med deres content bare ringer til os, når noget går galt – så fikser vi det som del af vores Serviceplan.

Tjek din backup

Hvis en nem løsning ikke er inden for rækkevidde, kan det nogle gange være det nemmeste at spole tiden lidt tilbage.

Til det formål har de fleste webhoteller en virtuel DeLorean til rådighed.
Så er det bare at hoppe ind i sit Webhotels kontrolpanel, finde backups, og så vælge den dag, hvor siden virkede sidst.

I NetRakets serviceplaner er der både intern og ekstern backup. Så selv om der er backup på webhotellet, så har vi også en backup placeret på vores egne fysiske servere i tilfælde af, at der skulle opstå en fejl på webhotellet. Vi kalder det rettidig omhu. Vi ser det desværre af og til, og så er det rart, at backup ikke har hvilet på webhotel alene.

Hvad gør NetRaket?

Uanset hvad årsagen er til, at din side ser forkert ud, står vi selvfølgelig klar til at hjælpe.
Vores eksperter kan hjælpe med at identificere og løse problemerne på din hjemmeside og få den op at køre igen så hurtigt som muligt.

Vi tilbyder også backup-løsninger som en del af vores serviceplan, der kan hjælpe med at beskytte din hjemmeside mod uheld og skader. Kontakt os. Så sørger vi for, at din hjemmeside er i sikre hænder.